Wat dekt de schoolverzekering?

Wat dekt de schoolverzekering?

Op school ravotten je kinderen en amuseren ze zich te pletter. Maar wat als je zoon of dochter op de speelplaats zijn been breekt of naar het ziekenhuis moet om een hoofdwond te laten hechten? Kan je rekenen op de schoolverzekering?

De scholen onderschrijven zelf hun verzekeringscontract. Dat bevat doorgaans een ongevallenluik voor de leerlingen en medewerkers van de school. Raakt je kind geblesseerd, dan vergoedt deze ongevallenwaarborg je medische kosten. Opgelet, de kans bestaat dat er in de betrokken polis die de school afgesloten heeft, maximumbedragen vermeld worden. In dat geval, en als je kind redelijk ernstig gehavend is, zou het kunnen dat de dekking niet volstaat om al je kosten te vergoeden. En dan draai je toch nog voor een stuk zelf op voor de financiële afhandeling.

Bijkomend punt is dat meer en meer schoolverzekeraars de aansprakelijkheid van de school afwijzen en doorverwijzen naar de eigen familiale verzekering.  De wetgeving hierover is trouwens gewijzigd.

Onderschrijf zelf bijkomende verzekeringen

Het is een goed idee om zelf bijkomende verzekeringen te onderschrijven. Zo kan je op beide oren slapen en ben je steeds afdoend verzekerd. Waaraan moet je denken?

  • een ongevallenverzekering
  • een hospitalisatieverzekering

Wat als jouw kind schade veroorzaakt?

Stel, je kind duwt een klasgenoot van de trap. Die raakt ernstig gewond en moet naar het ziekenhuis overgebracht worden. Wie zal de rekening betalen?

Vaak bevat de schoolverzekering ook een aansprakelijkheidsluik, dat schade die kinderen aan elkaar berokkenen mee verzekert. Maar ook hier geldt de bedenking van de plafonds in de schoolverzekering. Sluit daarom zeker een familiale en een rechtsbijstandsverzekering af, als je die nog niet hebt.

Heb je nog andere vragen? Bel of mail ons en we helpen je graag verder.