Pensioensparen

Jij doet het toch ook?

Het wettelijk pensioenstelsel staat al een tijd onder druk. Dat je wettelijk pensioen niet zal volstaan om je levensstandaard na je pensionering te behouden, is een zekerheid. Je doet er dus goed aan om zelf een appeltje voor de dorst bijeen te sparen. Pensioensparen is daarvoor ideaal, omdat het je ook nog een mooi belastingvoordeel oplevert. Ben je er zelf nog niet aan begonnen, of benut je nog niet het volledige bedrag? Vat dan nu de koe bij de horens en gun jezelf een dubbele beloning: lagere belastingen en een aanvullend pensioen!

Verdien meteen 30% van je premie terug

In 2017 kan je tot € 940 fiscaal voordelig storten in een pensioenspaaroplossing. Dat levert je een belastingvoordeel op van 30%, wat neerkomt op € 282. Anders gezegd, als je op een jaar € 940 stort in je pensioenspaarcontract, dan verdien je daarvan al € 282 terug via je belastingaangifte.

Je begint best zo vroeg mogelijk

Jongeren zien hun pensioen vaak als een ver-van-mijn-bed-show. Dat is niet onlogisch, gezien de lange loopbaan die ze nog voor de boeg hebben. Maar toch is het aangewezen om zo snel mogelijk met pensioensparen te beginnen. Hoe langer je spaart, des te hoger zal ook je aanvullend pensioenkapitaal liggen.

Voorwaarden

Kan iedereen aan pensioensparen doen? Neen, je moet aan een aantal voorwaarden voldoen. We zetten ze even op een rijtje:

  • Je moet minstens 18 jaar oud zijn, en niet ouder dan 65;
  • Je contract moet minstens 10 jaar lopen;
  • Je kan per jaar maar één pensioenspaarcontract in je aangifte opnemen;

Meer weten?

Wil je meer informatie of een concreet voorstel? Kom dan zeker langs op ons kantoor of bel ons voor een afspraak.