Verzekering: beter bij je makelaar

Waarom je voor je verzekering beter af bent bij een makelaar

Verzekeringen kun je tegenwoordig overal kopen: bij je reisagent, je autodealer of online. Waarom je toch beter een makelaar kiest voor je verzekeringen, lees je hier.

  1. Je makelaar is gespecialiseerd in verzekeringen

Je reisagent stippelt vast en zeker de mooiste reizen uit en je autodealer weet ongetwijfeld alles over auto’s, maar hebben ze ook kaas gegeten van verzekeringen? Zij verkopen slechts af en toe een verzekeringspolis, terwijl je makelaar er dag in dag uit mee bezig is. Hij kent er écht alles van en kan je het best wegwijs maken. Bovendien weet hij van aanpakken als je schade hebt.

  1. Je makelaar is onafhankelijk

Je reisagent, autodealer en bankier zijn verplicht om één bepaalde verzekering te verkopen. Of dat voor jou de beste oplossing is, doet er eigenlijk niet toe. Je makelaar daarentegen is vrij in de oplossingen die hij aanbiedt. Hij kan dus in alle onafhankelijkheid voor jou op zoek gaan naar de beste verzekering en vindt zo de bescherming die zowel qua inhoud als qua prijs het best bij je past.

  1. Je makelaar adviseert

Verzekeringen zijn geen alledaags onderwerp en vaak ook een beetje complex. Daarom krijg je van je makelaar vooral veel advies. Hij analyseert je situatie, luistert naar wat je belangrijk vindt en geeft je heel veel tips over hoe je bepaalde zaken kunt aanpakken om minder risico’s te lopen. Hij geeft ook tekst en uitleg bij je polissen, zodat je goed weet waarvoor je verzekerd bent.

  1. Je makelaar helpt

Verzekeringen bewijzen hun waarde als je schade hebt. Maar het is soms lastig om alles geregeld te krijgen. Je makelaar helpt je om te bekomen van de schrik, hij is erbij als de expert langskomt en zorgt er bij de verzekeraar voor dat jij krijgt waar je recht op hebt.

Wil je zelf ontdekken hoe een makelaar het verschil maakt voor jou? Bel of mail ons voor een vrijblijvend gesprek.